Meld je aan voor de sessie op 8 juni bij Aloha Beach

Op 8 juni organiseren IJmond Bereikbaar en gemeente Velsen een inspiratiesessie over duurzame mobiliteit bij Aloha Beach in Velsen-Noord. Bedrijven en organisaties krijgen tijdens deze bijeenkomst informatie en handvatten over hoe ze transportbewegingen en woon-werkverkeer kunnen verduurzamen.

De meeste bedrijven en organisaties zijn al bezig met verduurzamen door bijvoorbeeld zonnepanelen aan te schaffen of te isoleren. Maar waar veel minder bedrijven mee aan de slag zijn, is de CO2-uitstoot van werkgebonden mobiliteit verminderen. Daarom organiseert IJmond Bereikbaar samen met gemeente Velsen op 8 juni van 16:00 tot 19:00 uur een inspiratiesessie met praktische handvatten. Mobiliteitsmakelaar Martijn Mewe van IJmond Bereikbaar: ‘Bedrijven en hun medewerkers maken in de IJmond jaarlijks zo’n 275.000 kilometers. Als al deze bedrijven met hun mobiliteit aan de slag gaan, kunnen we de CO2-uitstoot in de regio flink verminderen.’

Meld je hier aan voor de bijeenkomst.

Innovatieve oplossingen

In een drietal korte kennissessies horen bedrijven over welke stappen koplopers in de IJmond al gezet hebben én hoe ze zelf kunnen beginnen aan het verduurzamen van hun bedrijfsmobiliteit.

Programma:

16:00 Inloop

16:15 Opening

16:20 Kennissessie 1: Transitie naar elektrische logistiek (Schavemaker Logistics)

16:45 Kennissessie 2: Mobiliteitsscan die helpt verduurzamen

17:10 kennissessie 3: Reisbalans, smart oplossing voor werkvervoer

17:35 Afsluiting presentaties

17:45 Start borrel en markt met kraampjes van Toogether Cycles, Reisbalans, GreenBiz IJmond, Just Transition Fund en demo’s, zoals een elektrische vrachtwagen.

Verbinden met het Lokaal Klimaat Akkoord

Bedrijven en organisaties uit de IJmond zijn van harte welkom. IJmond Bereikbaar en gemeente Velsen organiseren deze bijeenkomst vanuit het Lokaal Klimaat Akkoord Duurzaam Velsen (LKA). Met dit akkoord wil gemeente Velsen de CO2-reductie in Velsen (en in de regio) versnellen. Ze verbindt duurzame koplopers met bedrijven en organisaties die veel impact kunnen maken op het gebied van CO2-reductie, zodat ze elkaar kunnen inspireren en kennis kunnen delen. Jaarlijks organiseert gemeente Velsen vanuit het LKA verschillende bijeenkomsten met steeds een ander thema. Dit keer met de focus op duurzame mobiliteit.