Maritiem

IJPOS

Maritiem

De bij IJPOS aangesloten bedrijven opereren volledig autonoom. De rol van IJPOS is die van verbinder en faciliteerder. Samen bereik je meer dan alleen. Zeker als het gaat om grote maritieme projecten!

IJPOS

Maritiem Diensten

Maritieme haven in directe verbinding met open zee

In de compacte open zeehaven van IJmuiden zijn de belangrijkste maritieme bedrijven op ruwweg vijf vierkante kilometer gehuisvest. Bedrijven uit de offshore, visserij en maritieme dienstverlening trekken onder de vlag van IJPOS gezamenlijk op met als doel ‘meer schepen naar IJmuiden te halen’.

Op het gebied van de op- en overslag van verse en diepgevroren vis, offshore, ferry- en cruisevaart en de assemblage en bouw van offshore windmolenparken op zee heeft de haven haar reputatie reeds bewezen. Echter ook de maritieme dienstverlening staat haar mannetje.

Maritiem info Offshore
Photo by Arjan van den Berg on Unsplash

Welke elementen maken het interessant om de haven van IJmuiden aan te doen?

Of het nu gaat om nieuwbouw, afbouw, onderhoud of reparaties van schepen, in de haven van IJmuiden is alles te vinden wat een schip nodig heeft: van bunkerbrandstoffen en sleepboten tot specialisten in onderwaterwerken en industriële keuringen en inspecties. En natuurlijk alles wat daartussen zit. Maritieme dienstverleners van diverse pluimage staan tot uw beschikking. Hiermee laten we daadwerkelijk zien dat we die one-stop-shop zijn die we zeggen dat we zijn.

Maritiem diensten
Maritiem diensten verf

Bevoorrading van schepen

Ook op het gebied van het bevoorraden van de maritieme en offshore industrie zijn diverse tenderservices actief. Denk aan het wegbrengen of ophalen van de bemanning van een schip, het leveren van proviand, schoonmaakmiddelen, reserveonderdelen en nautische apparatuur. 24/7 zijn de suppliers beschikbaar en zij kunnen alles regelen wat er maar nodig is aan boord van een schip.

Scheepsmaterialen

De (vissers)schepen die de haven aandoen en vervolgens weer verlaten, hebben van tijd tot tijd nieuwe materialen en onderdelen nodig. In al deze onderdelen, netten, staalkabels, touwen, verf, smeermiddelen en veiligheidskleding kan uiteraard worden voorzien.