Logo IJPOSIJPOS NieuwsOktober 2022
Waar staat IJPOS eigenlijk voor?
Theo Koster
De stip aan de horizon. Dat is waar je als ondernemer naartoe wilt. Daar richt je je organisatie op in. Alle IJPOS-leden hebben zo hun eigen, unieke piketpaaltjes en daarmee hun heldere einddoelen voor ogen.
Voor het IJPOS-collectief is het de kunst uit al die individuele piketpaaltjes een samenhangend fundament te maken; een collectieve ambitie met steekhoudende IJPOS-standpunten. Met als hoofddoel omzet en arbeid in de havens van IJmuiden, Velsen-Noord en Beverwijk te houden. Het bestuur heeft de afgelopen periode deze standpunten geformuleerd. Je leest ze in deze nieuwsbrief. Dààr staat IJPOS voor! Het zal je dan tevens opvallen dat onze website is vernieuwd, met behoud van de herkenbare en professionele huisstijl. Ook deze site is nu veilig, makkelijk toegankelijk en informatief. Verder in deze nieuwsbrief aandacht voor ons nieuwe lid Mercon, de nominatie van Intures voor de NHN Business awards en een terugkoppeling van onze bijeenkomsten in september.
Ondernemersgroet,

Theo Koster

voorzitter IJPOS

Welkom aan Mercon
Team OpenIJ
Het is altijd fijn om te melden dat we een nieuw lid binnen onze gelederen hebben! Deze keer is dat Mercon. Zij bieden maatwerkoplossingen aan klanten die zich bezighouden met het onderhoud en de constructie van opslagtanks, bruggen, sluizen, bovenloopkranen en industriële installaties. Hun team van adviseurs en engineers kan ook worden ingezet als een natuurlijke uitbreiding van een engineersafdeling. Contactpersoon is Jacco van der Kamp. Hij is bereikbaar via: 06-10827399 of via: jacco.vanderkamp@mercon.com. Meer info over Mercon? Ga naar hun website.Nominatie Intures voor finale NHN Business awards 2022

Een nominatie voor een award is al een verdienste op zich. Als je vervolgens een plek in de halve finale verdient, wil je ook door naar de finale. Het overkwam Intures. Via de halve finale die op 19 september jl. plaatsvond, staan zij op donderdag 27 oktober in de finale van de NHN Business Awards 2022. Intures is één van de drie finalisten in de categorie MKB Midden (10-50 medewerkers). De andere twee zijn: Blok System Supply en H20 Esports. A.s. donderdag is het eindelijk zover en staan de finalisten op het podium van de Cultuurkoepel in Heiloo. Hun 2-minuten pitch is allesbepalend voor de einduitslag. We blijven het volgen! 


Terugblik septembermaand


13-09-2022: Kijkje in de Keuken van Breman OffshoreDat samenwerking loont, bleek maar weer eens tijdens de bijeenkomst bij Breman Offshore.waar naast de IJPOS-leden ook AYOP-leden voor waren uitgenodigd. In de grote, opgeruimde fabriekshal konden de aanwezigen de opgestelde onderdelen van het Bring-To-Work (B2W) systeem bekijken. Met dit ‘lift-systeem’ kunnen mensen vanaf een werk- of bevoorradingsboot naar windturbines of platforms op zee worden overgebracht, een mooi alternatief voor het inzetten van helikopters. In zijn presentatie vertelde Bastiaan Spruit, oprichter en eigenaar van Z-Bridge, over het proces ‘van idee in 2018 tot realisatie in 2021’. Lees verder

22-09-2022: Cyberevent ‘OUT OF BUSINESS’

Hét cyberevent van 2022 was een initiatief van IJPOS, BIZ Havengebied IJmuiden en RPCNH. Het gratis evenement dat plaatsvond in de Maritieme Academie IJmuiden werd van tevoren aangekondigd als mix van theater, talkshow en verbinding, voor ondernemers die – met elkaar – succesvol willen blijven. Cybercrime is diep verweven met ons dagelijks leven, in ons handelen en in ons gedrag en de dreiging van cybercrime ligt daardoor continu op de loer. Lees hier verder.

29-09-2022: Miljoenenontbijt, editie 2022

Donderdag 29 september jl. was het tijd voor ons traditionele Miljoenenontbijt. Er werd volop gepraat en genoten van het uitstekend verzorgde ontbijtbuffet bij Grand Café Staal  in IJmuiden. Wij danken Zeehaven IJmuiden directeur Peter van de Meerakker en wethouder Jeroen Verwoort voor hun boeiende spreekbeurten over het wel en wee in de haven! Lees hier verder.

Nieuwe website voor IJPOS

Afgelopen zondag om 24.00 uur hebben we afscheid genomen van de oude website en onze nieuwe website verwelkomd! Het nieuwe, frisse uiterlijk sluit mooi aan op onze herkenbare IJPOS huisstijl, zie onze nieuwe website.
S.v.p. je speciale aandacht voor het ledenoverzicht. Wellicht dat je de gegevens van je eigen bedrijf ook even checkt? Als je iets ziet staan wat niet correct is of beter kan, mail het dan naar secretariaat@ijpos.nl. Wij zijn blij met al jullie opmerkingen en opbouwende kritiek!

De website is gebouwd door Jennifer Halewijn. Bevlogen als zij is, heeft zij deze klus in zeer korte tijd geklaard. Ook grafisch vormgeefster Maaike Spaanderman is ons team komen versterken. Dames, nu al bedankt voor jullie betrokkenheid en heel veel succes gewenst met alle projecten die op ons pad komen!

Standpunten IJPOSWaar staat IJPOS eigenlijk voor? Altijd handig als je in gesprek bent met andere ondernemers! Op de website hebben we al onze standpunten overzichtelijk onder elkaar gezet. Let wel, het is een organisch document. De kans is groot dat de lijst de komende tijd wordt uitgebreid en/of aangepast. Afhankelijk van de ontwikkelingen in ons werkgebied. Zie standpunten IJPOS. Opmerkingen? Wij horen ze graag!

 Aanmelden voor gratis online cybertraining?

Als je als bedrijf in ons havengebied wordt getroffen door een cyberaanval of je ontvangt phishing mail, kun je dit bij het Meldpunt kenbaar maken, zie de website. Betreft het een acuut geval en is haast geboden, neem dan direct contact op met de cyberspecialisten van het Meldpunt via het spoednummer 020-8950315. In dat geval krijg je direct toegang tot ICT-ondersteuning en advies. Dit alles tegen een gereduceerd tarief.Naast de functie van ‘hulp in geval van nood’ heeft het Meldpunt ook een signaleringsfunctie. Op basis van de meldingen die binnenkomen, kunnen alle ondernemers geïnformeerd en zelfs gewaarschuwd worden. Aan jou als ondernemer daarom de oproep om alle cyberaanvallen, hoe klein soms ook, via het Meldpunt te melden. Op die manier houden we elkaar scherp en geven we cybercriminelen geen kans in ons havengebied! Doen hoor.Cijfers van het Meldpunt sinds onze livegang in november 2021:Sinds livegang 334 bezoekers, waarvan 309 uniek (rest is dus vaker terug geweest)Best bekeken pagina is de homepage, gevolgd door de nieuwspagina, gevolgd door contact (respectievelijk 313, 97 en 85 weergaven)Wil je als ondernemer weten hoe je jezelf het beste tegen cybercriminaliteit kunt wapenen? Meld je dan aan voor één van de gratis online cybertrainingen

Het Meldpunt Cybersecurity haven IJmuiden is een initiatief van BIZ en IJPOS in samenwerking met Politie Noord-Holland, RPC Noord-Holland, Gemeente Velsen en Korper ICT. Het Meldpunt is sinds november 2021 actief.
Ook iets te melden?Omdat wij ‘vers’ nieuws belangrijk vinden, verhogen wij de frequentie van onze nieuwsbrief. Nieuws van de leden speelt daarin een prominente rol. Heb je iets te melden? Stuur een mailtje naar secretariaat@ijpos.nl. Het hoeft zeker geen kant-en-klare info te zijn, dat maken wij in overleg met jou in orde. Check s.v.p. of secretariaat@ijpos.nl sowieso op jullie persverzendlijst staat. In de toekomst worden wij dan vanzelf meegenomen in alle nieuwsuitingen van jullie bedrijf.