Offshore

IJPOS

Offshore

Mooie en interessante offshore projecten ontwikkelen in de havens van IJmuiden, Velsen-Noord en Beverwijk. Ieder vanuit zijn eigen specialisme. Dat is één van de doelstellingen van IJPOS. Individueel, maar ook als gezamenlijke bedrijven.

IJPOS

Offshore 24x7x365

Dynamische haven voor offshore en windenergie industrie aan monding Noordzeekanaal

De haven van IJmuiden heeft zich, naast de haven voor de visserij, door de jaren heen ontwikkeld tot een haven met een sterke industriële kern. Veel industriële bedrijven zijn gevestigd in het havengebied met hun dienstverlening voor de offshore- en baggerschepen industrie en uiteraard ook voor de industrie ten behoeve van de windenergie. Al die bedrijven hebben hun eigen specialisme, vullen elkaar prima aan en zitten boordevol expertise.

24x7x365

Door de uitstekende ligging is de haven van IJmuiden zeer geschikt als uitvalsbasis voor het bouwen en onderhouden van windmolenparken op zee en bovendien ideaal gelegen om onderdelen aan te voeren en over te slaan op daartoe speciaal uitgeruste schepen (jack-ups).

Het offshore windpark voor de kust van Egmond aan Zee (Shell, Nuon) en het Prinses Amalia windpark (Eneco) voor de kust van IJmuiden zijn beide vanuit de haven van IJmuiden gebouwd. Het offshore windpark Egmond aan Zee (OWEZ) is op 18 april 2007 in gebruik gesteld en was daarmee het eerste grote windpark dat in de Noordzee voor de Nederlandse kust is gebouwd. Het park bestaat uit 36 windturbines met elk een vermogen van 3 MW. Samen leveren zij duurzame elektriciteit voor meer dan 100.000 huishoudens. Het park ligt 10 tot 18 kilometer uit de kust bij Egmond aan Zee.

Veelvuldig wordt een beroep gedaan op de dienstverlening die de bedrijven op die ene vierkante kilometer te bieden hebben. Het hele jaar door: 24x7x365.