Voor onze bijeenkomsten is het altijd de uitdaging een bijzondere locatie te vinden. Zo ook voor onze jaarlijkse ALV van 11 april 2024. Op uitnodiging van Erwin de Blécourt van Tata Steel NEBAM maakten wij voorafgaand aan de vergadering een site tour en werden we per touringcar over het Tata Steel terrein gereden. Dat het terrein maar liefst drie gemeenten bestrijkt (Heemskerk, Beverwijk en Velsen), wisten de meesten niet.

En dan het proces van staal maken. Ongelooflijk. De uiteindelijke rollen staal die de fabriek verlaten, hebben heel wat processen doorlopen. Getooid in een rood overall met helm, beschermbril en oortjes hebben we dat in de Verzinkerij en de Warmbandwalserij met eigen ogen gezien.

Eenmaal terug bij het Congres Centrum op Wenckebachstraat 1 in Velsen-Noord praatte Clement Kieftenbeld van Veiligheidsplatform IJmond de aanwezige leden bij over de doelstelling van zijn club die meer dan vijftig bedrijven vertegenwoordigt met personeel op het terrein van Tata. Doelstelling van VPIJ is een veilige, duurzame en aantrekkelijke werkplek voor alle medewerkers te waarborgen. Daarna was het tijd voor de ALV en ging het over de cijfers en activiteiten van IJPOS. Het was een mooie combi zo, van het nuttige met het aangename.