cropped-logo-ijpos-fc.png
27-03-2024

IJPOS NIEUWSBRIEF

De eerste IJPOS nieuwsbrief van het jaar 2024.

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hebt aangegeven deze te willen ontvangen. Wanneer je deze niet meer wenst te ontvangen kun je je onderaan deze nieuwsbrief uitschrijven.

10 jaar IJPOS!
Ervaar 'de kracht van de haven'

Vorig jaar, tijdens het Havenfestival, nam IJPOS het initiatief om andere ondernemersnetwerken uit de regio uit te nodigen voor haar jubileumcongres ‘De Kracht van de Haven’. Na afloop was er veel enthousiasme om de samenwerking een vervolg te geven.

Op 1 maart kwamen tijdens ‘Port of Football’ meer dan 100 ondernemers van verschillende netwerken bij elkaar om de problematiek van energiecongestie op de kaart te zetten. Ook hier veel positieve reacties.

Nieuwtje is dat het bestuur van IJPOS ook haar handtekening heeft gezet onder een open brief die in FD, Telegraaf en Noordhollands Dagblad verschijnt. Hierin maken wij, als gezamenlijk bedrijfsleven, een statement over het belang van Tata Steel voor de IJmond én Nederland. Onder de pay off ‘Stop het gedraal rond groen staal’ geeft het bedrijfsleven hierin een reactie op alle onderzoeken, aanbevelingen en artikelen in de media die de gemoederen bezighouden en de discussies oplaaien.
Standpunt is dat het gezamenlijke, innovatieve bedrijfsleven het voortouw neemt in de transitie naar duurzame energie. Groen Staal van eigen bodem biedt ons een enorme kans. Deze actie is een vervolg op het Manifest dat op initiatief van OV IJmond door de verschillende netwerken op 21 februari 2023 aan de provincie Noord-Holland werd overhandigd.
Ik ben ervan overtuigd dat samenwerking tussen de verschillende ondernemersnetwerken in het Noordzeekanaalgebied een versnelling geeft aan de doelstellingen van IJPOS:
‘Omzet en arbeid in de regio houden!’ Met behoud van eigen identiteit is het mogelijk de taart met elkaar te vergroten, in plaats van anders te verdelen.
Ondernemersgroet,

Theo Koster, voorzitter IJPOS
Oproep van de voorzitter

Om de onderlinge band in ons IJPOS-netwerk sterk te houden, roep ik alle leden op om op 11 april naar onze Algemene Ledenvergadering te komen. Dit keer met een kijkje in de keuken bij Tata Steel, waarbij je tijdens een rondleiding met de bus, met eigen ogen kan zien hoe ver Tata Steel is op haar weg naar Groen Staal. Bovendien gaan wij kennis maken met het nieuwe lid NEBAM (Erwin de Blécourt) en VeiligheidsPlatform IJmond (VPIJ), een groep van circa 50 bedrijven die zorgen dat er veilig op het Tata Steel terrein kan worden gewerkt.

Komt allen!

IJPOS AGENDA

11 april – Site tour Tata Steel (met bus) / ALV IJPOS:

14.45 uur - Verzamelen parkeerplaats Congres Centrum op Wenckebachstraat 1
15.00 uur - Vertrek bus
16.30 uur - Bus terug
16.45 uur - Start ALV in zaal Congres Centrum
Inleiding NEBAM door Erwin de Blécourt
Kennismaking met ondernemersnetwerk VPIJ
18.00 uur – Tijd voor hapje en drankje

Kom je ook? Aanmelden kan nog steeds!

Uitnodiging site tour Tata Steel / ALV IJPOS op 11 april

Voor onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV) op donderdag 11 april hebben wij een bijzondere locatie gevonden. Ons nieuwe lid Erwin de Blécourt van NEBAM (onderdeel van Tata Steel) heeft geregeld dat wij – voorafgaand aan de vergadering – met een bus over het Tata Steel terrein zullen rijden en bovendien een uitstapje kunnen maken bij de Warmbandwals. Tijdens de rondrit zal er een toelichting worden gegeven over ‘Groen Staal’. Een uitgelezen moment om te horen wat er gaat veranderen en waar er eventueel nieuwe kansen voor jouw bedrijf liggen.

Clement Kieftenbeld, voorzitter van VeiligheidheidsPlatform IJmond VPIJ zal een pragmatische toelichting geven op dit netwerk van veiligheidsspecialisten in de regio, waar de IJPOS-leden ook gebruik van (kunnen) maken.

Na afloop van de site tour praten we je in een van de zalen van het Congres Centrum bij over de cijfers van het afgelopen jaar, kijken we terug op de afgelopen evenementen en delen we onze IJPOS plannen voor 2024 en verder.

Als je wilt meepraten en interessante ideeën hebt, is dit de perfecte gelegenheid om die met ons te delen!

Ben jij er ook bij?


Meld je aan via secretariaat@ijpos.nl en geef aan of je bij de ALV én de voorafgaande Tata site tour aanwezig bent. Alleen de ALV bijwonen is natuurlijk ook mogelijk. Geef dat dan wel even aan. Uiterste aanmelddatum is 4 april a.s.
Zie hier het filmpje dat Tata Steel onlangs op YouTube plaatste: https://www.youtube.com/watch?v=y22nV0EFsGk

Terugblik Port of Football

Foto Machiel Kraaij
Foto Machiel Kraaij
Samen met Citymarketing Velsen, AYOP, Amports en met steun van Port of Amsterdam, Zeehaven IJmuiden de Gemeente Velsen hadden wij op 1 maart jl. een interessant en goed bezocht event in het 711 Stadion (Telstar). Focus lag die middag op het Ontwikkelperspectief Noordzeekanaalgebied. Een onderwerp dat zowel raakvlakken heeft met de overheid als met het bedrijfsleven.

Lisanne Boeijen, directeur Programmabureau Noordzeekanaalgebied, gaf aan waar de acties vanuit de provincie liggen en wethouder Jeroen Verwoort zoomde daarbij specifiek in op de IJmond regio. Daarna was de beurt aan een aantal ondernemers die aangaven dat zij ten aanzien van de energievoorziening tegen energiecongestie aanlopen, oftewel filevorming op het elektriciteitsnet. Ook ten aanzien van de beschikbare (kade)ruimte is het belangrijk dat partijen met elkaar in gesprek gaan en naar oplossingen zoeken.

In gesprek met...

Oud-IJPOS voorzitter John Apeldoorn

Samen met Sjoerd Wesselius, Harrie van Wees en Mieke van der Kolk richtte John Apeldoorn in 2013 IJPOS op en was hij gedurende de jaren 2013-2015 de eerste IJPOS voorzitter. De jaren daarna bleef hij als bestuurslid betrokken bij het reilen en zeilen van onze netwerkclub. Binnenkort neemt John, tijdens de ALV op 11 april, officieel afscheid als bestuurslid. Reden voor ons om met dit artikel in te zoomen op John Apeldoorn als oud-voorzitter van IJPOS, als oud-commercieel directeur van Schot Verticaal Transport, maar ook als iemand die er wel een heel bijzonder hobby op nahoudt …

No-nonsense netwerkclub

Terugkijkend naar de beginperiode van IJPOS veert John op: ‘We waren toentertijd een mooie no-nonsense netwerkclub met als doel de samenwerking tussen de maritieme, offshore en technische bedrijven uit de IJmuidense haven te faciliteren. Later, in de tijd dat Henk Wessel voorzitter was, sloten ook bedrijven uit de visserij zich bij ons aan en breidde ons netwerk zich uit naar de havens van Velsen-Noord en Beverwijk. Onder Theo Koster zijn we verworden tot de netwerkclub die we nu zijn met focus naar binnen, naar onze leden, én naar buiten, waardoor we tot mooie samenwerkingen komen met o.a. Citymarketing Velsen, BIZ Havengebied IJmuiden, AYOP, Zeehaven IJmuiden en de gemeente Velsen.

Verder lezen...

Mobiliteitsscan IJmond Bereikbaar

Minder auto’s, schone brandstof, thuiswerkbeleid, meer fietsen? Als bedrijf wil je best duurzame stappen maken, maar waar moet je beginnen en hoe weet je wat voor jouw bedrijf werkt?
Als je met deze vragen worstelt, is de Mobiliteitsscan van IJmond Bereikbaar een echte aanrader! Hij is gratis en bedoeld voor ondernemers in Beverwijk, Heemskerk en Velsen met meer dan 50 medewerkers of voor clusters van kleinere bedrijven die bijvoorbeeld op hetzelfde bedrijventerrein gevestigd zijn. Ook bij de uitvoering van het plan van aanpak mag je als werkgever gebruik maken van de expertise en samenwerkingspartners van IJmond Bereikbaar.
https://ijmondbereikbaar.nl/duurzaam-rijden/vraag-gratis-mobiliteitsscan/
cropped-logo-ijpos-fc.png
facebook twitter linkedin website 
Uitschrijven | Je abonnement beheren
Postbus 151
1970 AD IJmuiden
Email Marketing Powered by MailPoet