cropped-logo-ijpos-fc.png
30-06-2023

IJPOS NIEUWSBRIEF

De tweede IJPOS nieuwsbrief van het jaar 2023.

Je ontvang deze nieuwsbrief omdat je hebt aangegeven deze te willen ontvangen. Wanneer je deze niet meer wenst te ontvangen kun je je onderaan deze nieuwsbrief uitschrijven.

10 jaar IJPOS!
Ervaar 'de kracht van de haven'

Afgelopen vrijdag hebben wij ons 10-jarig jubileum gevierd met een eigen congres, aan de vooravond van het Havenfestival. Thema van de bijeenkomst was ‘De kracht van de Haven’. Conclusie is dat de kracht van de IJmondhavens vooral de samenwerking in het eco-systeem is.
Theo Koster IJPOS Bestuur klein
Wij mogen er als IJPOS trots op zijn dat alle kopstukken van Zeehaven IJmuiden, OV IJmond, BIZ Havengebied IJmuiden, Programmabureau Noordzeekanaalgebied, Techport, AYOP, OpenIJ, Tata Steel, Cornelis Vrolijk, Vattenfall, Nova College, Platform Veilig Ondernemen, Citymarketing Velsen en gemeente Velsen, aanwezig waren. Je voelt gewoon de collectieve ambitie om met elkaar ‘de eerste groene industriezone van de wereld’ te gaan realiseren. In totaal vierden we ons 10-jarig jubileum met meer dan 100 deelnemers, waaronder natuurlijk ook een groot deel van de leden.
Ons congres bracht ook nieuws! Er komt 2 miljoen euro vrij vanuit Europa om onderzoek te doen aan de kades die nodig zijn voor de toekomstige Energiehaven. Daar waar de industrie bezig is met de energietransitie, werkt de visserij ook hard aan verduurzaming. Niet alleen via de zogenoemde ‘eiwittransitie’, maar ook aan de verduurzaming van hun vangst- en verwerkingsprocessen. De IJmuider Courant besteedde een twee-pagina’s groot artikel aan ons jubileumcongres over de kansen op groei van omzet en arbeid in onze IJmondhavens. Precies de doelstelling van IJPOS.
Aandoenlijk en stil makend was het mini-optreden van een Oekraïens kinderkoor, waarvan de kinderen als vluchtelingen in Heemkerk zijn opgevangen. Hoe wrang ook, de oorlog in Oost-Europa geeft een enorme impuls aan versnelling van de energietransitie en daarmee ook de kansen voor omzet en arbeid in de IJmondregio.

Vanaf deze plaats willen wij Citymarketing Velsen, gemeente Velsen en Zeehaven IJmuiden nogmaals bedanken. Samen met hen hebben we het congres handen en voeten kunnen geven. Een interessant proces met een duidelijk doel voor ogen. Als je bij het congres aanwezig was, hopen we dat je genoten hebt! Voor een impressie, zie terugblik IJPOS vrijdagmiddagcongres.

IJPOS jubileummagazine

Het vrijdagmiddagcongres werd afgesloten met de lancering van ons jubileummagazine. Samensteller Mieke van der Kolk reikte het pareltje uit aan wethouder Jeroen Verwoort. In deze uitgave een mooi, handzaam en professioneel overzicht van producten en diensten van de leden. Zo weten de inkopers onze leden (en wij elkaar onderling) beter te vinden en de bal toe te spelen. Heb je het magazine nog niet gezien en kan je niet wachten tot de volgende bijeenkomst? Het ‘clickable’ IJPOS jubileummagazine staat online en vind je hier.
Ondernemersgroet,
Theo Koster
voorzitter IJPOS

IJPOS AGENDA

26 september – Miljoenenontbijt van 7.30 uur – 9.30 uur bij Grand Café Staal
9 oktober – Bedrijvendag Tata Steel van 15.00–17.00 uur in Brederodezaal van Tata Congrescentrum.
Onderwerpen: verschuiving van soort werkzaamheden voor de servicebedrijven door verdwijnen van de kooks- en gasfabriek en de komst van de DRI en elektro-ovens.

IJPOS miljoenenontbijt op 4e dinsdag van september

Grand café Staal logo IJPOS
Geheel volgens traditie is het op de 4de dinsdag van september – dinsdag 26 september – weer tijd voor ons Miljoenenontbijt! Tussen 7.30 uur en 9.30 uur ben je van harte welkom bij Grand Café Staal. De Miljoenennota en de gevolgen van de Miljoenennota voor de ondernemers in het havengebied staan centraal tijdens deze bijeenkomst. Het programma moet nog worden ingevuld, maar de uitnodiging staat. Je kunt je nu al aanmelden via secretariaat@ijpos.nl

Nieuw pand voor Holland Batteries

Vanaf 2006 zaten ze op de Loggerstraat, in het oude pand van Deutz, naast het toenmalige Iskes en cafe De Logger. Anno 2023 is Holland Batteries de trotse eigenaar van een nieuw pand aan de Margadantstraat 52. Met als grootste verschil de ruimte! Het pand oogt fris en biedt volop ruimte om te groeien. Jurre de Korte: ‘Het gaat prima! Onder andere dankzij een aantal lokale opdrachtgevers als Vattenfall, Svitzer (via oude contacten van Iskes) en Zwart Techniek hebben we voldoende werk.’ Het bedrijf dat stationaire batterijen levert voor back-up systemen van onder andere chemieconcerns, energieproducenten, spoorwegen, ziekenhuizen, datacenters en de industrie is overigens wel op zoek naar nieuwe mensen om het team te versterken. ‘Met name op het gebied van de commercie zoeken we een aanpakker met affectie voor de technische kant van ons vak’, aldus Jurre.

Voor wat betreft de nabije toekomst zet Holland Batteries met name in op innovatieve ontwikkelingen in de batterijtechniek en zoeken zij samenwerking met fabrikanten op het gebied van veilige energieopslag.

Meer weten? Ga naar www.hollandbatteries.nl (De nieuwe website is nog ‘under construction’).

OPROEP Diana Schoorl, directeur van Haprotech

‘Word ook vriend van Technisch en Maritiem vmbo Velsen’

‘Sinds een paar weken ben ik bestuurslid van Stichting Vrienden van het Technisch en Maritiem vmbo Velsen. Met deze stichting wordt de samenwerking tussen onderwijs en regionaal bedrijfsleven geborgd en versterkt. Het Technisch en Maritiem College Velsen biedt fantastische scholing voor jongeren die de techniek in willen. De stichting ondersteunt de missie van de school om modern, uitdagend en eigentijds technisch en maritiem onderwijs te bieden als voorbereiding op vervolgonderwijs, werk en samenleving.

Onderwijs is een maatschappelijke uitdaging en opdracht. Met de stichting nemen wij die opdracht met beide handen aan en dragen we bij aan meer verbinding tussen onderwijs en samenleving/arbeidsmarkt. We ondersteunen het technisch onderwijs op de school in de ambitie om actueel en aantrekkelijk onderwijs te bieden dat aansluit op de arbeidsmarkt. Door krachten te bundelen wordt de beroepspraktijk meer zichtbaar en wordt de instroom in techniekonderwijs bevorderd. We maken meer mogelijk voor de leerlingen waardoor ze bewustere keuzes voor ver]volgonderwijs of beroep kunnen maken, b.v. via bekostiging van beschermingsmiddelen, persoonlijke gereedschappen of leermiddelen, rol van bedrijven bij open dagen of beroepenmarkten, excursies en gastlessen, etc. Alleen samen kunnen wij de Stichting Vrienden van het Technisch en Maritiem vmbo Velsen tot een succes maken!

Wil je ook vriend worden door jaarlijks een bedrag en/of gastlessen of materiaal te geven? Meer weten of vriend worden? Stuur mij dan een email via diane@haprotech.nl. Ik breng je dan in contact met de juiste persoon. Zie ook Stichting Vrienden van - Technisch College Velsen.

Heb jij Theo gezien? Hij stond in de Ontdek...

Met veel plezier hebben wij gebruikgemaakt van de mogelijkheid een artikel over IJPOS te plaatsen in Ontdek, het magazine van Citymarketing Velsen. Bij monde van onze voorzitter Theo Koster hebben wij de doelstellingen van IJPOS toch maar mooi kunnen verkondigen.
Het volledig artikel lees je hier op pagina 74 en 75.

Uitnodiging Ondernemers BBQ GreenBiz op 4 juli

GreenBiz nodigt je van harte uit voor de Duurzame Ondernemersbarbecue op 4 juli a.s., vanaf 15.30 uur, bij KVSA, Sluisplein 55 in IJmuiden. Tijdens deze walk-in BBQ ontmoet je collega ondernemers en doe je inspiratie op om nog meer te verduurzamen.

Kom meer te weten over de energiescan op maat voor jouw bedrijf om de energiekosten te verminderen. Wist je trouwens dat GreenBiz ook helpt bij het doen van subsidieaanvragen op het gebied van zonnepanelen, ledverlichting en isolatie?

Aanmelden?

Ga naar aanmelden BBQ of stuur een mail naar greenbiz@odijmond.nl
cropped-logo-ijpos-fc.png
facebook twitter linkedin website 
Uitschrijven | Je abonnement beheren
Postbus 151
1970 AD IJmuiden
Email Marketing Powered by MailPoet