cropped-logo-ijpos-fc.png
21-12-2023

IJPOS NIEUWSBRIEF

De laatste IJPOS nieuwsbrief van het jaar 2023.

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hebt aangegeven deze te willen ontvangen. Wanneer je deze niet meer wenst te ontvangen kun je je onderaan deze nieuwsbrief uitschrijven.

10 jaar IJPOS!
Ervaar 'de kracht van de haven'

Reflecteren en voorsorteren

Wat goed om je nog even te treffen, zo vlak voor het einde van het jaar! En wat fijn dat we nu die kerstdagen inrollen, samen met degenen die je lief zijn. Volgens traditie een mooi moment om stil te staan bij de dierbaren die wij afgelopen jaar zijn verloren. Maar ook wat voor stappen er voorwaarts zijn gemaakt.


Ons IJPOS samenwerkingsverband van maritieme, offshore, technische en visserij-bedrijven mag terugkijken op een feestelijk jaar. In 2023 stonden we o.a. uitgebreid stil bij ons 10-jarig jubileum dat we vierden met de uitgave van een IJPOS jubileummagazine en het IJPOS vrijdagmiddagcongres op 23 juni jl. aan de vooravond van het Havenfestival. Mooi om ‘de kracht van de haven’ in samenwerking met Citymarketing Velsen, gemeente Velsen en Zeehaven IJmuiden te mogen organiseren. Meteen een mooi bruggetje naar 2024 waarin we de samenwerking met deze en andere partijen zullen voortzetten.
De kracht van onze regio is de samenwerking die we met elkaar hebben. Een samenwerking die we moeten koesteren, omdat die business genereert en energie geeft om met elkaar te verduurzamen om zo uiteindelijk (ja, daar is ie weer) de eerste groene industriezone van Nederland te worden!
Het jaar 2024 luiden we op 18 januari feestelijk in met een ‘IJPOS champagne ontbijt’ op passagiersschip ‘Koningin Emma’. De uitnodiging daarvoor heb je inmiddels ontvangen en staat ook in deze nieuwsbrief! Maar nu eerst even lekker reflecteren deze donkere (kerst)dagen van het jaar. Doen hoor.

Tot in 2024!
Kerstgroet, namens het IJPOS bestuur:

Mieke van der Kolk, Bert Zijl, Paul Danklof, Ronald Schavemaker, John Apeldoorn en Theo Koster

IJPOS AGENDA

18 januariIJPOS champagne ontbijt op ‘Koningin Emma’ - Opstap vanaf 8.30 uur/ vertrek om 9.00 uur bij de Steigerweg > Terug om 11.30 uur

Uitnodiging IJPOS champagne ontbijt op 'Koningin Emma'

Op de vroege morgen van donderdag 18 januari a.s. organiseren wij ons ‘IJPOS champagne ontbijt’. Genietend van een ontbijtbuffet op passagierschip ‘Koningin Emma’ kijken we nog even terug, maar vooral VOORUIT naar het nieuwe jaar! Speciaal voor deze 10-jarige jubileumbijeenkomst voert de vaartocht over het Noordzeekanaal en stappen we daarom op aan de kade bij de Steigerweg (!). Dan verliezen wij niet veel tijd met het schutten. Diverse sprekers, allemaal met hun eigen rol in en rondom het IJmondiale havengebied, komen in het korte interactieve programma bij je langs.

Belangrijke ‘reisinformatie’:

Opstap/ontvangst op de Koningin Emma vanaf 8.30 uur bij de Steigerweg in IJmuiden
Vertrek om 9.00 uur
Terug om 11.30 uur


Aanmelden?

Het is mooi als jij daar ook bij kunt zijn! Omdat we vastzitten aan een max van 50 personen, is het slim om snel te reageren via secretariaat@ijpos.nl

Jij vaart toch ook mee?

Werk aan de toekomst bij Tata Steel

Alle berichtgeving rondom Tata Steel is voor IJPOS reden om ook het ondernemersgeluid te laten horen. Puur bezien vanuit het werk dat het staalbedrijf de regionale bedrijven oplevert. In gesprek met Co de Vries en Ton Roest van de Back Metaalconserveringsgroep B.V. voel je dat de aandacht voor het milieu niet alleen van nu is.
Co de Vries: ‘Coatings worden onder de loep genomen’

De Back beschikt over twee vestigingen en drie bedrijven: De Back stationair in Velsen-Noord (hoofdvestiging) nabij Tata Steel, De Back stationair in het havengebied van IJmuiden en De Back coating services voor al het werk on-site. ‘Reeds decennialang denken wij met Tata mee over de beste conserveringsmethode voor diverse nieuwe én oude installaties. Dat deden de vorige eigenaren Dick en Arjan de Back en het team van De Back zet het voort’, aldus Co de Vries, managing director van De Back Metaalconserveringsgroep. Inmiddels werkt het bedrijf al jarenlang als ‘Preferred Supplier’ voor Tata Steel en heeft Tata de intentie het huidige contract uit te breiden met een onderhoudscontract voor on-site werkzaamheden. De Back is dan officieel een allround toeleverancier op het gebied van coating- en metaalconservering. Dat maakt beide heren trots, want van oudsher hebben zij sympathie voor het staalbedrijf.
Monitoren op zorgwekkende stoffen

De afgelopen jaren heeft De Back allerlei werkzaamheden voor Tata mogen verrichten, variërend van het stralen en coaten van leiding delen, constructies, watersloten en stikstofvaten tot het inwendig coaten van schoorstenen en gasopjagers. Co de Vries: ‘Je kan het zo gek niet noemen en wij doen het of hebben het al gedaan. Stuk voor stuk mooie projecten, en vergeet dan niet alle onderaannemers die ook voor en op Tata werken, die hun materialen ook door ons laten behandelen.’ Ton Roest, een doorgewinterde projectleider en tevens de man met verstand van zorgwekkende stoffen: ‘Tata maakt op dit moment een grote inhaalslag, waarbij ook veel coatings onder de loep worden genomen. Aan ons de taak om de zorgwekkende stoffen in de gaten te houden en naar al onze afnemers een adviserende rol te vertolken. Tata ligt onder een vergrootglas qua milieubeleid en dat betekent automatisch alle toeleveranciers ook.’
Braspenning

De recente integratie van De Back Metaalconserveringsgroep onder de vlag van Braspenning uit Amsterdam markeert een belangrijke mijlpaal in de evolutie van het bedrijf. Deze stap belooft niet alleen continuïteit, maar ook verdere groei en innovatie voor De Back. Braspenning, gevestigd in Amsterdam, staat bekend als een solide firma met een rijke geschiedenis en sterke wortels in de industrie. Met trots spreekt Co de Vries over de synergie tussen De Back en Braspenning die ‘eigenlijk uit hetzelfde hout gesneden zijn’.
Specificaties leidend

Volgens Ton Roest hangen duurzaamheid en kwaliteit nauw met elkaar samen. ‘Op dit moment zijn we druk met tussentijds onderhoud aan de fabrieken op Tata die op termijn gaan sluiten (2030), zodat deze op een verantwoorde manier kunnen blijven draaien. Onze werkzaamheden moeten daarbij aan allerlei specificaties voldoen. Kwaliteit staat daarom altijd op één. Dit geldt overigens voor alle afdelingen van De Back.’
Flexibel en oplossingsgericht

De Back, in 1956 opgericht door Adriaan de Back, beweegt sinds haar bestaan mee met de opdrachten en opdrachtgevers die op haar pad komen. In de ruim 60 jaar die het bedrijf nu bestaat, is het bedrijf uitgegroeid tot een belangrijke partner voor industriële opdrachtgevers en (semi)overheid. Naast Tata Steel werkt De Back voor de offshore, petrochemie, bio brandstof industrie en in het beton. Zij staan op het punt verder te groeien en zijn daartoe naarstig op zoek naar meerdere ervaren voormannen die bekend zijn met de industrie waarin De Back actief is.

Meer weten? Ga naar https://deback.nl

Samenwerking BIZ Havengebied IJmuiden en IJPOS op gebied cyberveiligheid

Op 11 november 2021 vond de kick-off plaats van het Cybermeldpunt voor de bedrijven in het havengebied van IJmuiden. Een unieke samenwerking van de Gemeente Velsen, Politie Noord-Holland, PVO Noord-Holland, Korper ICT, BIZ en IJPOS. Het eerste meldpunt in deze vorm in heel Nederland! Onderstaand een oproep van PVO NH om mee te doen aan een enquête.
Veilig ondernemen begint bij jou - Enquête

Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland is één van de tien PVO’s die Nederland rijk is. Wij brengen in kaart wat in onze regio speelt op het gebied van criminaliteit gericht tegen het bedrijfsleven en zorgen voor maatregelen die doeltreffend zijn. Dat doen we door een brug te slaan tussen jou als ondernemer met gemeenten en politie. Want alleen samen kunnen we zorgen voor een veilig ondernemersklimaat.

Langs deze weg vragen we aandacht voor cyberveiligheid. We onderzoeken welke informatiebehoefte er is bij ondernemers over dit onderwerp en daarvoor hebben we jouw hulp nodig. Vul onderstaande enquête vragenlijst vandaag in en ontvang direct gratis een whitepaper vol met duidelijke tips en hulp om eerste stappen te nemen om jouw weerbaarheid tegen cyberdreigingen te vergroten.

Klik hier voor de enquête

Met het invullen van de enquête draag je bij in de ontwikkeling van passende en kosteloze trainingen of activiteiten op het gebied van cybercriminaliteit in de hele IJmond regio. Voor al jouw vragen over veilig ondernemen in Noord-Holland, neem je contact op met:

Dave Metz
dave@pvonh.nl
06-17521786
www.pvonh.nl/contact
cropped-logo-ijpos-fc.png
facebook twitter linkedin website 
Uitschrijven | Je abonnement beheren
Postbus 151
1970 AD IJmuiden
Email Marketing Powered by MailPoet