cropped-logo-ijpos-fc.png
21-12-2022

IJPOS NIEUWSBRIEF

De laatste IJPOS nieuwsbrief van het jaar 2022.

Je ontvang deze nieuwsbrief omdat je hebt aangegeven deze te willen ontvangen. Wanneer je deze niet meer wenst te ontvangen kun je je onderaan deze nieuwsbrief uitschrijven.

Een groen 2023!

‘Het Noordzeekanaalgebied als eerste groene industriezone ter wereld!’ Aan die ambitie willen meerdere netwerken (opleidingen, overheid en ondernemers) hun steentje bijdragen. Tijdens ons traditionele miljoenenontbijt afgelopen september werden de contouren daarvan duidelijk, onder andere met de toekomstvisie van Zeehaven IJmuiden en de speech van wethouder Jeroen Verwoort.
Theo Koster IJPOS Bestuur klein
IJPOS gaat zich komend jaar inspannen om hier het maximale voor hun leden uit te halen. Naast het onderhoud van Zeesluis IJmuiden (waarvoor de IJPOS-leden eerder al in aanmerkingen kwamen), zal de transitie van Tata Steel naar Groen Staal de komende jaren zeker kansen bieden voor de IJPOS-leden. Als Tata Steel daadwerkelijk de kans krijgt groen staal te maken met waterstof, DRI-systemen en REF-installaties zal een groot gedeelte van het Tata terrein een transformatie ondergaan.
Bron: Tata Steel
Bron: Tata Steel
Werk aan de winkel dus om fabrieken te verplaatsen, infrastructuur aan te leggen, nieuwe plants op te bouwen en te onderhouden. En nieuwe kansen voor bedrijven uit de regio als waterstof in onze regio dichterbij beschikbaar wordt en de Energiehaven ook kan worden gerealiseerd.

Het jaarprogramma van IJPOS zal met deze vergezichten zeker op toeren komen. Uiteindelijk hebben we elkaar hard nodig om samen te werken aan mooie projecten. En dan met nadruk op het behoud van arbeid & omzet in de havens van IJmuiden, Velsen-Noord en Beverwijk.

Ook in 2023 kun je rekenen op interessante ledenbijeenkomsten en kijkjes in de keukens, zoals die van Intures op 13 januari a.s. Zij wonnen afgelopen oktober de felbegeerde NHN Business Award in de categorie MKB Midden. Meer over de open dag bij Intures lees je in deze nieuwsbrief. Daarnaast nodigen we je nu al uit voor de bijeenkomst van 27 januari bij Telstar waar we samen willen vooruitblikken en je bovendien kennis kunt maken met ons nieuwe lid Sander Kollerie van Digitaaleon en Heino Braspenning, de nieuwe eigenaar van De Back.

In deze nieuwsbrief verder aandacht voor de voortgang van het Just Transition Fund, de overname van First Energy door Patina Energy, het vervangen van je oude thermostaat door een klokthermostaat (en € 122,50 van de gemaakte kosten via GreenBiz IJmond terugkrijgen) en de nieuwe naam van RPC Noord-Holland waarmee wij ons Cybersecurity Meldpunt hebben opgetuigd.

Veel leesplezier in deze laatste nieuwsbrief van het jaar, die wij sinds kort in een nieuw jasje hebben gestoken.

Gezellige feestdagen en een groen 2023!
Theo Koster
voorzitter IJPOS

IJPOS AGENDA

13 januari - Open dag Intures
27 januari – Ledenbijeenkomst bij Telstarrrr
Intures
Uitnodiging open dag Intures op 13 januari
Eind oktober won Intures de NHN Business Award in de categorie MKB Midden. Binnenkort, om precies te zijn op vrijdag 13 januari, organiseren zij een open dag. Vanaf 15.00 uur ben je van harte welkom in hun pas gerenoveerde kantoor in Velsen-Noord waar medewerkers aanwezig zijn om demonstraties en uitleg te geven over o.a. inspecties, engineering en constructiemanagement. Om 16.00 uur verricht wethouder Jeroen Verwoort de feestelijke opening die vervolgens overgaat in een gezellig samenzijn met borrels & bites en een special act van de jonge goochelaar en illusionist David Nathan. Einde omstreeks 17.30 uur.

Aanmelden verplicht
Wil je ook hierbij aanwezig zijn? Meld je dan aan via inschrijven voor open dag Intures.
Uitnodiging ledenbijeenkomst Telstar op 27 januari
Op vrijdag 27 januari is het is weer tijd voor onze jaarlijkse bijeenkomst in het Telstar stadion. Op die avond speelt Telstar tegen Almere City. Wij nodigen alle leden van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. Er zijn verder geen kosten aan verbonden. Om de kosten binnen de perken te houden, kun je je per bedrijf met max twee personen voor deze bijeenkomst aanmelden. Aanmelden is nu al mogelijk via secretariaat@ijpos.nl Wil je bij de aanmelding s.v.p. aangeven met hoeveel personen je komt? (1 of 2) Ook willen wij graag weten of je naast het diner ook aanwezig bent bij de wedstrijd van Telstar tegen Almere City? Dit i.v.m. de businesskaarten die wij voor een zitplaats in het stadion moeten bestellen.

Lees hier verder voor het programma

LEDEN NIEUWS

Digitaaleon-IJPOS
Welkom aan nieuw lid: Digitaaleon

Digitaaleon werd onlangs lid van IJPOS. Het is altijd interessant om te weten waarom zij voor IJPOS kozen. Sander Kollerie, directeur van Digitaaleon, zegt daarover het volgende: ‘Digitaaleon is sinds kort gevestigd in IJmuiden en wij voelen ons nauw betrokken bij de regio. Al meer dan 20 jaar zijn wij gespecialiseerd in het maken van complexe websites en (web)applicaties, het bieden van inzichten door middel van rapportages en dashboards (BI & Analytics) en het optimaliseren van (handmatige) processen. Ik ben ervan overtuigd dat wij veel kennis & kunde kunnen bieden aan de leden van IJPOS op het gebied van digitalisering. Door te groeien kunnen wij bovendien werkgelegenheid en stageplaatsen aan deze mooie regio bieden.

Meer weten? Ga naar https://digitaaleon.nl/
De Back
Nieuwe eigenaar voor De Back

‘Een mooi bedrijf dat kwaliteit levert en dat doet met goede mensen; voor mij waren dat de redenen om De Back Metaalconservering over te nemen’, aldus Heino Braspenning, de kersverse nieuwe eigenaar van De Back. Met name de centrale ligging van de twee vestigingen (Velsen-Noord en IJmuiden) in de IJmond en de kansen richting Tata Steel spraken Heino enorm aan. In de nieuwe situatie behoort snel opschalen tot de mogelijkheden en is het dienstenpakket inmiddels uitgebreid. Naast metaalconservering van apparaten in de industrie, constructiebouw offshore, visserij, etc. kun je bij De Back nu ook terecht voor steigerconstructies, hoogwerkers en pontons. Ter afsluiting geeft Heino aan dat er met name voor de locatie in IJmuiden een flinke uitdaging ligt: ‘Daar willen we wat meer groeien!’ Een mooie ambitie die wij ook vanuit IJPOS toejuichen.

Meer informatie over De Back? Ga naar https://deback.nl/
Logo Patina Energy
First Energy gaat verder onder de naam Patina Energy

Sinds juli dit jaar is First Energy een volledig onderdeel van Patina Dakdenkers in Beverwijk. Ton van Westerop, oprichter van First Energy, geeft aan dat het verduurzamen van daken nu in de volle breedte met ‘one-stop-roof-shopping’ kan worden aangeboden. ‘Inmiddels zijn wij de weg ingeslagen om steeds vaker voor de vaste relaties van Patina Dakdenkers werkzaamheden uit te voeren. Door deze samenwerking wordt het mogelijk totaaloplossingen op het dak aan te bieden. Ik kijk ernaar uit om mooie projecten te realiseren met Patina Energy en daken te verduurzamen, want samen in één bedrijfsonderdeel komen we verder!‘

Meer weten? Ga naar https://www.patina.nl/

CYBERNIEUWS

RPC Noord-Holland wordt PVO Noord-Holland

RPC Noord-Holland, de club waar BIZ en IJPOS op het gebied van cybersecurity mee samenwerken, sluit aan bij landelijk bestel en wordt PVO Noord-Holland. Het doel van de organisatie blijft na de naamswijziging onveranderd. PVO Noord-Holland helpt ondernemers veilig te ondernemen in een economisch gezond ondernemersklimaat. Het biedt ondernemers een vertrouwd loket waar zij onder andere terecht kunnen voor veiligheidsvragen, trainingen en concrete hulp bij situaties van cybercrime en ondermijning. Cybercrime, ondermijnende criminaliteit, overvalcriminaliteit, uitgaansgeweld en de aanpak van winkeldiefstal zijn de belangrijkste speerpunten.

Theo Koster, voorzitter van netwerkorganisatie IJPOS en zelfstandig ondernemer, ziet de samenwerking met PVO Noord-Holland als absolute meerwaarde voor haar leden: ‘Als voorzitter van IJPOS kom ik met ondernemers in contact die worstelen met de gevolgen van cybercriminaliteit. Voor hen is in 2021 het Meldpunt Cybersecurity in IJmuiden opgericht. Dit initiatief is het resultaat van een publiek-private samenwerking die ondernemers 24/7 praktisch bijstaat wanneer zij slachtoffer worden van cybercriminelen. Het is van essentieel belang dat ondernemers weten wat zij moeten doen én laten, vooraf, maar ook als zij slachtoffer zijn geworden. Door een vertrouwensband met de ondernemers te creëren, delen we kennis, attenderen we elkaar op mogelijke gevaren en kunnen we sneller toewerken naar concrete oplossingen. Het uiteindelijke doel is dat wij gezamenlijk de weerbaarheid van onze ondernemers tegen deze vorm van criminaliteit vergroten.’

(Bron: persbericht PVO Noord-Holland, d.d. 29-11-2022)
Deelnemen Cybertraining
Gratis deelname aan online cybertrainingen?

Wil je als ondernemer weten hoe je jezelf het beste tegen cybercriminaliteit kunt wapenen? Meld je dan aan voor één van de gratis online cybertrainingen via aanmelden cybertrainingen.
Het Meldpunt Cybersecurity haven IJmuiden is een initiatief van BIZ en IJPOS in samenwerking met Politie Noord-Holland, RPC Noord-Holland (nu PVO Noord-Holland), Gemeente Velsen en Korper ICT. Het Meldpunt is sinds november 2021 actief.

OVERIG NIEUWS

JTF-subsidie van 58,5 miljoen biedt de IJmond kansen

De Europese Commissie (EC) heeft de IJmond liefst 58,5 miljoen euro subsidie uit het Just Transition Fund (JTF) toegekend. ‘Omdat onze regio sterk afhankelijk is van inkomsten en werkgelegenheid uit fossiele brandstoffen, kan de IJmond hiermee op een versnelde manier de noodzakelijke transitie naar een duurzame industrie maken’, zegt JTF-projectleider Vera van Vuuren. ‘We kunnen aan de slag om van de IJmond de groene stekker van Nederland te maken, dé plek waar het gebeurt op het gebied van duurzame industrie en slimme energieoplossingen’, aldus een zeer verheugde wethouder van Velsen, Jeroen Verwoort.

Lees verder
GreenBiz Ijmond logo IJPOS
Vervang je thermostaat en ontvang € 122,50 van GreenBiz IJmond

Naar aanleiding van de energiescans van GreenBiz IJmond zijn veel ondernemers aan de slag gegaan met duurzame maatregelen als isolatie, ledverlichting en duurzame opwekking. Maar wist je dat ook monitoren en goed inregelen van installaties tot CO2-reductie en energiebesparing kan leiden? GreenBiz raadt ondernemers aan om hun analoge thermostaten te vervangen door een nieuwe klokthermostaat. Hierdoor is de klimaatinstallatie efficiënter in te regelen. Dit kan tot wel 10% aan energiekosten besparen. Als je nu de oude thermostaat vervangt door een klokthermostaat, ontvang je € 122,50 van de gemaakte kosten terug via GreenBiz IJmond. Er is plek voor 50 ondernemers.

Hoe dan? Je leest het hier

100 energiescans van GreenBiz met begeleidingstraject beschikbaar

Winkeliers, horecaondernemers en eigenaren (verhuurders) van winkelpanden in de gemeenten Beverwijk, Velsen, Uitgeest en Heemskerk kunnen zich bij GreenBiz IJmond aanmelden voor het krijgen van inzicht in het energieverbruik. In deze energiescan krijgen ondernemers advies over energiebesparing, duurzame opwekking en snel uit te voeren maatregelen. Zo kun je direct zien waar je qua energiekosten op kunt besparen. Meld je nu aan voor een gratis energiescan via www.greenbizijmond.nl/energiescan100

OOK IETS TE MELDEN?

Heb je iets te melden? Stuur dan een mailtje naar secretariaat@ijpos.nl. Check s.v.p. of secretariaat@ijpos.nl sowieso op de persverzendlijst staat. In de toekomst worden wij dan vanzelf meegenomen in al jullie nieuwsuitingen.
Logo overzicht IJpos bedrijven
cropped-logo-ijpos-fc.png
facebook twitter linkedin website 
Uitschrijven | Je abonnement beheren
Postbus 151
1970 AD IJmuiden
Email Marketing Powered by MailPoet